Home Foreign businesses Payroll in the Netherlands for foreign employers

Payroll in the Netherlands for foreign employers

Your company is established abroad and has employees who live or work in the Netherlands. Then Dutch payroll taxes can apply, even without a Dutch entity. We register you as an employer and run the Dutch payroll ourselves.

We run your Dutch payroll

Registration as an employer, monthly payslips and payroll returns, and the annual statements.

€ 25per employee per month, excl. VATAsk your question

Frequently asked questions

Can a foreign company run Dutch payroll without a Dutch entity?

Yes. A foreign company can register with the Dutch tax authorities as an employer without a Dutch BV (private limited company) or branch. For employees insured in the Netherlands it pays employee insurance contributions and the Zvw, and it can choose to withhold wage tax as well.

Do I have to withhold Dutch wage tax without a fixed establishment?

As a rule, no. Your employee then pays the Dutch tax through their own income tax return. You can choose to withhold, which also lets you apply the 30% ruling.

How often is the Dutch payroll tax return filed?

Every month or every four weeks. The return and the payment are due within one month after the end of the period.

What does Dutch payroll cost with you?

€ 195 once for the registration, then € 25 per employee per month, excl. VAT. Payslips, payroll returns and annual statements are included.

What if I have not recorded an employee's identity?

Then you must withhold the highest rate, the anonymous rate (Article 26b of the Dutch Wage Tax Act 1964). You cannot correct this retroactively if the details become known later. The same rate applies if the employee is not allowed to work in the Netherlands.

How do I count the 183 days in the tax treaty?

Every day on which the employee is in the Netherlands at any moment counts. Days in transit do not count, nor days on which illness prevents the employee from leaving. Under most newer treaties you count within any twelve-month period; older treaties often look at the calendar year.

How long must I keep the payroll records?

Seven years (Article 52(4) of the General Tax Act).

Employees in the Netherlands? Tell us where they live, where they work and from when.

Tell us briefly what is going on. Within one working day you hear what we can do for you and what it costs, before we start.

Rather talk it through? Call now

You are not tied to anything. You get an answer from a tax adviser, not from a sales rep.

Call us