Home Foreign businesses US companies doing business in the Netherlands

US companies doing business in the Netherlands

Your company is established in the United States and sells goods or services to customers in the Netherlands or elsewhere in the EU. Which Dutch VAT rules apply depends on where your goods are and who your customers are.

Your Dutch VAT, arranged from the US

Registration with everything included, then every Dutch VAT return in one monthly package of € 100, € 150 with the OSS return. In English, with an answer within one working day.

€ 275registration one-off, excl. VATAsk your question

Frequently asked questions

Does a US company need a fiscal representative in the Netherlands?

Usually not. It can register for Dutch VAT directly. A representative is only needed in specific situations, and for an Article 23 licence on import VAT; then we refer you to a licensed partner.

Which documents do we need for the registration?

Documents that show your activities, proof of registration in your own country, a tax statement from the tax authority there, a copy of the deed of incorporation and a copy of the authorisation for us. Documents that are not in Dutch, German or English need a translation. We tell you exactly what to request.

Do we need the IOSS?

Only for parcels up to € 150 sent from outside the EU directly to consumers, if you want to charge the VAT at checkout. A seller from outside the EU usually needs an EU intermediary for it. For stock in the Netherlands the IOSS does not apply.

Can you work with us in English?

Yes. All communication with us is in English. The returns are filed with the Dutch tax authorities in Dutch; you receive the figures and an explanation in English.

A US company with Dutch or EU customers? Tell us what you sell and how it reaches them.

Tell us briefly what is going on. Within one working day you hear what we can do for you and what it costs, before we start.

Rather talk it through? Call now

You are not tied to anything. You get an answer from a tax adviser, not from a sales rep.

Call us