Home Foreign businesses Dutch VAT compliance for international groups

Dutch VAT compliance for international groups

Your group has one or more entities with Dutch VAT obligations and wants them handled reliably, in English, by one adviser. We take over the Dutch VAT compliance per entity, at a fixed monthly fee agreed after a short intake.

What is included

Per entity, every period

  • The Dutch VAT return, monthly or quarterly
  • Reconciliation of the VAT accounts in your ledger with the return
  • The EC Sales List and, where needed, the OSS return
  • Import VAT, including an Article 23 licence where you have one
  • Corrections of earlier periods, and your questions about the VAT return
  • Support when the Dutch tax authorities ask questions or starts an audit, at a price agreed up front

Who this is for

  • Groups with a Dutch subsidiary or branch
  • Foreign group companies registered for Dutch VAT
  • Finance teams that want one contact for Dutch VAT, in English
  • Groups with a VAT group (fiscale eenheid) in the Netherlands

Approach

How we start

Intake

We look at your entities, transaction volumes, systems and current filing positions.

Fixed proposal

One fixed monthly fee per entity, with what is and is not included.

Take-over

We take over from the next period, and on request review the last returns filed.

Frequently asked questions

What does it cost?

A fixed fee per entity per month, agreed after a short intake. It depends on the number of transactions, the reporting frequency and the reconciliations you need.

Which data do you need from us?

Exports from your ledger and your sales and purchase data. We agree the format during the intake.

Do you also handle VAT in other EU countries?

No, only Dutch VAT. For other countries we work alongside your local advisers.

A group entity with Dutch VAT obligations? Tell us about the structure.

Tell us briefly what is going on. Within one working day you hear what we can do for you and what it costs, before we start.

Rather talk it through? Call now

You are not tied to anything. You get an answer from a tax adviser, not from a sales rep.

Call us